Desi a venit toamna, inca suntem in plin sezon pentru diverse ceremonii. Un eveniment precum o nunta, botez sau gala reprezinta o ocazie speciala in care codul vestimentar primeaza. Exista o eticheta a evenimentului, cateva reguli de stil, pe care este bine sa nu le subestimam daca vrem sa avem o aparitie inspirata. Cand vine vorba de, Coco Chanel a declarat ca „o tinuta corecta este un semn de respect”, deci regula de baza pentru a nu gresi alegerea unei rochii de ocazie este sa nu pierdem niciodata din vedere bunul simt.

Primul lucru de facut atunci cand primim o invitatie la o nunta este sa ne informam despre fiecare detaliu, atat cat putem, in legatura cu desfasurarea evenimentului pentru a sti mai intai daca a fost stabilit un cod vestimentar. De multe ori, la nunti se impune un anumit dress code, fie doar din punct de vedere cromatic, fie pe o tema aleasa care trebuie respectata. Orice solicitare din punct de vedere al aspectului trebuie respectata. Chiar si locatia poate dezvalui indicatii pretioase pentru alegerea rochiei: o vila de epoca se preteaza la o rochie mai rafinata, in timp ce o nunta intr-un peisaj rustic permite un aspect mai informal, dar intotdeauna elegant. In acelasi mod, si momentul nuntii trebuie respectat ca atare. Aici vorbim de cununia religioasa care are loc in biserica si de petrecerea de nunta de dupa. In primul caz, este recomandat sa avem o rochie mai putin extravaganta ca semn de respect pentru cei credinciosi, iar in al doilea caz putem purta orice rochie dorim, tinand cont de mediul, locul si tematica nuntii, evident.

Rochii scurte sau lungi? Ce este mai bine sa purtam? Ei bine, dimineata este bine sa alegem rochii de ocazie pana la genunchi. Seara, in schimb, putem alege intre rochii dama clasice, rochii midi sau rochii foarte elegante si lungi, chiar si modele de rochii mai indraznete.

In ceea ce priveste culorile este bine sa respectam, daca exista, dress conde-ul impus de miri, iar daca nu exista, putem purta culorile care ne avantajeaza si care ne fac sa ne simtim bine.

Materialul rochiei este si acesta important. Matase, catifea, sifon, satin si toate tesaturile usoare trebuie sa fie luate in considerare in functie de tematica ceremoniei si de ceea ce vrem sa transmitem. Chiar si dantela poate fi aleasa pentru a infrumuseta o rochie.

Acestea sunt regulile de stil de baza pe care ar fi bine sa le avem in vedere atunci cand alegem rochia de ocazie pentru a participa la o nunta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post PC Garage Arkay garantează performanțe optime, în cele mai populare jocuri
Next post Jocuri si jucarii educative: distractie si educatie in acelasi timp